Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Óvatosan olvasni

2010.03.23

Hihetetlen élményem volt... Tudni kell rólam, hogy imádok olvasni, egyszerűen falom a könyveket. Ráadásul mindig sikerül olyan könyvekbe belefutnom, amikbe teljesen bele tudom élni magam, amiknek a hősével teljesen azonosulni tudok.

Most jöttem csak rá, hogy ez nem biztos, hogy egészséges. Ezen a héten olvastam Stephenie Meyer A burok c. könyvét, olyannyira belemerülve, hogy hozzám se lehetett szólni jóformán.  Ez nem is volt meglepő, szokott így lenni, mikor különösen jó könyv kerül a kezembe. A megdöbbentő az az élmény volt, hogy nem csak lelki értelemben azonosultam vele, de amikor a főhős megsérült, nekem is elkezdett fájni a kezem és a fejem.... nagyon... megdöbbentő volt.

Valójában szerintem az a jó könyv, amibe tényleg bele tudjuk élni magunkat. Sokszor egy könyvnek még napokig / hetekig a hatása alatt állok, amivel szerintem nincs is semmi baj. Vannak olyan könyvek, amiket pár nap alatt elolvasok (általában ezek ilyen három napos, egy hetes könyvek, pl. Twilight), de vannak amiket csak hetek, hónapok alatt tudok megemészteni, mert olyannyira elgondolkodtató, vagy olyan nagy hatással van a személyiségemre.

Van egy "mániám", miszerint, ha valami létezik könyvben, nem vagyok hajlandó filmen megnézni. Sajnos a filmadaptáció -a könyvhöz viszonyítva- nem tud elég jó lenni. Mint film, persze általában nagyon jó alkotás, de én sajnos nem tudok a könyvtől elvonatkoztatni....

Megyek is, olvasok tovább...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.